5 ideeën voor een leuke avond thuis!

Je dagen zijn druk, van hot naar her rennen: drukke baan, boodschappen doen, ook nog even snel koken, eten, misschien even tijd voor wat ontspanning en dan al weer optijd naar bed om morgen weer uitgerust aan de slag te kunnen!

Herkenbaar? Soms wil je gewoon even relaxen, een rustig avondje (samen) lekker thuis. Op zoek naar inspiratie? Wij delen 5 leuke ideeën voor een gezellig avondje thuis!

1. Spelletjesavond

Nodig wat vrienden uit en maak een selectie van jullie favoriete bordspellen. Een keer de televisie niet aan kan heel rustgevend zijn. Toch wat meer van de digitale games? Organiseer een videogame toernooi en speel tegen elkaar! Bij voorkeur natuurlijk wel fysiek bij elkaar, want online is weer zo standaard.

2. Filmavond

Kies een thema of een aantal films uit die jullie graag willen zien. Maak het extra gezellig door wat snacks en drankjes bij de hand te hebben. Een heerlijk drankje, bakje popcorn, misschien wat nootjes of een zak chips, laat je een keer helemaal gaan!

3. Kookavond

Kies een gerecht uit dat jullie graag samen willen maken. Dit kan een bestaand recept zijn of een eigen creatie. Maak er een culinaire avond van door bijpassende wijnen of speciaalbiertjes uit te kiezen. Gegarandeerd een leuke avond waar jullie misschien wel een nieuwe hobby ontdekken!

Tip: kleed de woonkamer extra romantisch aan met kaarsjes en probeer eens iets anders: dineer niet aan tafel, maar ga voor de verandering eens op de grond eten! Klinkt raar, maar geeft zeker een extra dimensie aan het etentje 😉

4. Karaoke-avond

Haal de microfoon tevoorschijn en zing samen de sterren van de hemel. Er zijn verschillende karaoke-apps en websites beschikbaar waarop jullie liedjes kunnen vinden. Wie weet ontdek je wel een nieuwe carière als zanger(es). Ben je geen zangtalent? Boeiend! Je bent thuis, niemand die je hoort of ziet! Laat je lekker gaan!

5. Creatieve avond

creatieve avond

Iets waar je zeker niet snel aan denkt: maak iets samen, zoals schilderen, tekenen of knutselen. Het kan een leuke manier zijn om creatief bezig te zijn en nieuwe hobby’s te ontdekken. Met je handen bezig zijn is nog goed ook; eens een keer weg van de beeldschermen! En wie weet heb je na afloop wel een nieuw kunstwerk voor in je interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *