De voordelen van LED verlichting

led lampen

LED lampen, ze hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van traditionele gloeilampen en zelfs spaarlampen. Dat ze energiezuiniger zijn weten veel mensen, maar wat zijn verder redenen om te kiezen voor LED verlichting? In dit artikel aandacht voor de voordelen van deze soort verlichting vergeleken met andere soorten.

Voordelen LED verlichting

Er zijn verschillende voordelen van LED-verlichting ten opzichte van zowel spaarlampen als gloeilampen:

  1. Energie-efficiëntie: LED-verlichting verbruikt veel minder energie dan zowel spaarlampen als gloeilampen. Dit betekent dat het gebruik van LED-verlichting kan leiden tot een aanzienlijke verlaging van de energierekening.
  2. Langere levensduur: LED-lampen gaan veel langer mee dan zowel spaarlampen als gloeilampen. Terwijl een gloeilamp gemiddeld 1000 branduren meegaat en een spaarlamp gemiddeld 10.000 branduren, kan een LED-lamp wel tot 50.000 branduren meegaan.
  3. Milieuvriendelijk: LED-verlichting bevat geen kwik, in tegenstelling tot spaarlampen, en produceert veel minder CO2-uitstoot tijdens de productie dan zowel spaarlampen als gloeilampen. Ook kunnen LED-lampen worden gerecycled, wat de impact op het milieu verder vermindert.
  4. Direct volle sterkte: LED-lampen geven direct volledig licht zodra ze worden ingeschakeld, in tegenstelling tot spaarlampen die tijd nodig hebben om op te warmen.
  5. Veelzijdigheid: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor het kan worden aangepast aan verschillende behoeften en toepassingen.
  6. Veiligheid: LED-lampen worden niet zo heet als gloeilampen, waardoor het risico op brand en brandwonden wordt verminderd.

Dankzij de grote voordelen van LED lampen zul je tegenwoordig nog weinig andere soorten verlichting tegenkomen. Zeker gezien de energietarieven kan het lonend zijn je oude gloeilampen dus nu te vervangen door de energiezuinige LED variant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *