Dit is de loterij met de grootste winkans; koop je loten slim!

De kans op het winnen van een groot geldbedrag bij een Nederlandse loterij varieert per loterij. Over het algemeen geldt dat loterijen met hogere prijzen en jackpots een lagere kans op winnen hebben dan loterijen met kleinere prijzen.

Bij de Staatsloterij is de kans op het winnen van de jackpot bijvoorbeeld 1 op 2,7 miljoen, terwijl de kans op het winnen van een prijs in het algemeen ongeveer 1 op 2 is. Bij de Postcode Loterij is de kans op het winnen van de jackpot afhankelijk van het aantal deelnemers en de uitkeringsregeling, maar deze kans is over het algemeen nog lager dan bij de Staatsloterij.

Bij de BankGiro Loterij is de kans op het winnen van de jackpot ongeveer 1 op 1,8 miljoen. Bij de VriendenLoterij is de kans op het winnen van de jackpot afhankelijk van het aantal deelnemers, maar deze kans is over het algemeen ook lager dan bij de BankGiro Loterij.

Houd er echter rekening mee dat het spelen van loterijen vooral bedoeld is als vermaak en dat het winnen van een groot geldbedrag zeer onwaarschijnlijk is. Het is daarom verstandig om niet teveel geld uit te geven aan loterijen en alleen te spelen met geld dat je kunt missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *