Originele ideeën om extra geld te besparen!

Geld besparen kan heel leuk zijn. Hoe, horen we je denken? Daar gaan we bij helpen! Met onderstaande bespaartips houd je op een leuke manier wat extra geld over. En nee.. het gaat niet om “zet de verwarming een graadje lager”-tips, maar echt originele ideeën!

Organiseer een kledingruilfeestje met vrienden

Je hebt vast nog wel een aantal kledingstukken in de kast liggen die je niet meer draagt. Of misschien wel helemaal nooit aan gehad hebt. Zonde! Heb je er al eens aan gedacht dat je kleding die je niet meer draagt kunt ruilen voor kleding van anderen in plaats van nieuwe kleding te kopen? Nodig je beste vrienden uit en vraag ze allen een aantal kledingstukken die ze ook niet dragen mee te nemen. Gegarandeerd een geslaagde avond!

Maak gebruik van cashback-programma’s

Wie zegt dat je minder hoeft te kopen om te besparen? Koop slimmer! Er zijn verschillende apps en websites die cashback bieden op bepaalde aankopen. Hiermee kun je een deel van je uitgaven terugverdienen in de vorm van “cashback”: je meld je aankoop aan of koopt via een speciaal account/link en ontvangt in ruil daarvoor een deel van het aankoopbedrag terug.

Maak gebruik van de bibliotheek

In plaats van het kopen van nieuwe boeken, kun je deze ook lenen bij de bibliotheek. Goh! Vroeger deden we niet anders, maar ook tegenwoordig kan dit nog een leuke manier zijn om originele boeken te lezen. Zo bespaar je geld en lees je toch de boeken die je wilt lezen. En wist je dat er tegenwoordig meer te lenen is bij de bibliotheek dan alleen maar boeken?

Koop tweedehands spullen

Ook deze klinkt logisch, maar is misschien nog leuker dan je in eerste instantie denkt. Er zijn verschillende tweedehands websites en winkels waar je goedkoop tweedehands spullen kunt kopen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het leukste is dat je daarnaast niet zelden hele leuke mensen ontmoet. Vraag zeker eens naar het verhaal achter de verkoop 😉 Je zult versteld staan van de leuke verhalen en reacties die je hoort!

Plan maaltijden vooruit

Door vooruit te plannen wat je gaat eten, kun je gerichter boodschappen doen en voorkom je dat je onnodige dingen koopt. Ook kun je restjes van de ene maaltijd gebruiken voor de volgende maaltijd, waardoor je minder voedsel verspilt. Probeer ook eens te koken met de ingrediënten die je over hebt van eerdere maaltijden. Een beetje creativiteit zet een heerlijke maaltijd op tafel!

Maak je eigen cadeaus

Voor de echte creatievelingen: in plaats van dure cadeaus te kopen, kun je zelf iets maken. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook persoonlijker en unieker. Leuk om te maken, maar zeker net zo leuk om te krijgen. Je zult versteld staan van de leuke reacties die je zult ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *