Schutting ideeën, 10 creatieve oplossingen om de saaie schutting op te vrolijken

latten schutting

De schutting, voor veel mensen het eerste dat ze neerzetten in de tuin. Het geeft privacy, kadert jouw perceel af en zorgt ervoor dat je niet zo tegen je buren aankijkt. Maar een schutting wordt ook al snel een massief geheel wat erg op je af kan komen, zeker in een wat kleinere tuin. Hoe maak je er dan toch wat leuks van? In dit artikel een aantal leuke ideeën om je tuinafrastering wat sfeervoller aan te pakken!

 1. Verticale Tuinmuur
  Combineer functionaliteit met esthetiek door een schutting te maken van verticale plantenbakken. Kies voor klimplanten zoals klimop, jasmijn of wijnstokken om een groene, levende muur te creëren.
 2. Rustiek Houten Lattenwerk
  Geef je tuin een landelijke uitstraling met een schutting gemaakt van rustiek houten latten. Laat het hout vergrijzen voor een natuurlijke uitstraling of schilder het in een kleur die bij je tuin past.
 3. Bamboe Scheidingswand
  Bamboe is een duurzaam materiaal dat een tropische sfeer aan je tuin kan toevoegen. Kies voor bamboe schuttingpanelen om privacy te bieden en een vleugje exotisme te geven.
 4. Glas en Metaalcombinatie
  Voor een eigentijdse uitstraling, overweeg een schutting met glaspanelen en metalen frames. Dit biedt een strakke en moderne uitstraling, terwijl het toch voldoende licht doorlaat.
 5. Recyclebare Materialen
  Ga groen met een schutting gemaakt van gerecyclede materialen zoals oude pallets, verweerd hout, of zelfs oude deuren. Dit geeft je tuin een unieke en ecologische uitstraling.
 6. Leisteenmuur
  Leisteen is een prachtig natuurlijk materiaal dat een luxueuze uitstraling aan je tuin kan geven. Overweeg een schutting van leisteenpanelen voor een tijdloze en elegante look.
 7. Sierhekwerk met Klimplanten
  Combineer een sierhekwerk met klimplanten zoals rozen of clematis om een romantische en sfeervolle omheining te creëren. Het sierhekwerk biedt structuur terwijl de planten kleur en textuur toevoegen.
 8. Betongaas en Kiezels
  Voor een eigentijdse en minimalistische uitstraling kun je betongaas als basis gebruiken en dit decoreren met kiezels. Dit creëert een open en luchtige scheiding met een industrieel tintje.
 9. Gebrandschilderd Glas
  Voeg een vleugje kunst toe aan je tuin met een schutting van gebrandschilderd glas. Dit geeft je tuin een unieke en kleurrijke uitstraling, vooral wanneer de zon erdoor schijnt.
 10. Kruiden- en Bloementuin Schutting
  Maak van je schutting een functioneel element door planken toe te voegen voor het kweken van kruiden en bloemen. Hiermee creëer je niet alleen privacy, maar ook een levende en geurige muur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *