Spruitjes, je kunt er meer mee dan je denkt!

Vraag een kind welke groente het minst lekker is en je krijgt bijna gegarandeerd “Spruitjes!” te horen. Maar wist je dat je meer met spruitjes kunt dan je denkt? Met de volgende ideeën zijn spruitjes een stuk lekkerder!

Geroosterde spruitjes

Dit is een eenvoudig en smakelijk gerecht. Halveer de spruitjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout, wat kruiden en peper en rooster ze in de oven tot ze knapperig zijn. De smaak van de kruiden en olie maken de spruitjes minder bitter.

Spruitjesstamppot

Kook de spruitjes en aardappelen apart gaar. Stamp de aardappelen fijn en voeg de spruitjes toe. Roer er een klontje boter en wat melk door en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Een heerlijke, smeuïge stamppot!

Spruitjessalade

Rauwe spruitjes zijn ook heerlijk in een salade. Snijd de spruitjes in dunne plakjes en meng ze met bijvoorbeeld stukjes appel, walnoten en een dressing van mosterd, honing en balsamicoazijn.

Roerbakgerecht met spruitjes

Snijd de spruitjes in kwarten en roerbak ze samen met bijvoorbeeld wortel, paprika en ui. Voeg wat sojasaus en sesamolie toe voor extra smaak.

Spruitjes met spek

Kook de spruitjes gaar en bak ondertussen plakjes spek uit. Meng de spruitjes met het uitgebakken spek en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *